Нови филми – Eddie the Eagle – Еди Орелът 2016

Eddie the Eagle

 

Нови филми за историята на някой реален човек, било то спортист или друг, започват да се виждат все повече и повече тази година. Дали няма да има и нещо различно, освен за спорта? Явно, ще трябва да почакаме за да видим.

[sgmb id=“1″]

Историята започва с една мечта на малко момче, което искало да участва в олимпийските игри. Много малки момчета и момичета искат това, но колко от тях сбъдват мечтата си? Това е едно от тях. Великобритания обаче, няма толкова представители (да не кажем изобщо) и затова, когато някой вижда това момче да се спуска по заледеният хълм, всички се досещате какво става – пада, натъртва се, но за щастие няма нищо счупено или увредено. И също като в приказките, вместо добрата фея обаче, тук се появява бивш състезател, които явно се е скрил от погледите на другите и няма желание да бъде видян отново. Защо, защото е паднал прекалено тежко или защото изобщо няма желание да се опита отново?

Целият филм обаче, не се фокусира върху треньора, а върху самият атлет. Които, очевидно няма да се откаже по никакъв случай, докато не постигне целта си, а именно да се състезава в олимпийските игри и да спечели.

Вижте също – THE PROGRAM – Програмата

 

Тук, в нови филми, сме ви представяли един подобен филм, но за велосипедисти и там беше по-скоро като трилър, по-фокусиран върху надпреварата, а тук продуцентите са обърнали повече внимание на комичната страна и на желанието мечтата ти да се сбъдне. Не казваме, че единият филм е по-лош от другия или обратното, но тук по-скоро може да се порадвате на една щастлива семейна комедия, от колкото на някакъв по-сериозен филм. Дали върколакът, ще може да научи този първолак как се скача и как се приземява, защото е много по-лесно да скочиш, от колкото да се приземиш като едно цяло.

Споделяйте статията, чрез бутоните за споделяне. Това ни помага много.