Novi filmi – The Witch | Вещицата 2016 Филм на ужасите

landscape-1440078746-the-witch

 

Винаги Novi filmi за вещици, се започва с някое момиче, някакво село или нещо близко. Някой някого е обвинил, наклеветил е по някаква причина, опитал се да му вземе имуществото или нещо подобно. Тук разликата не е голяма, но пък и героите не можем да разберем какви са и накъде са тръгнали, както много често се среща в много novi filmi.

[sgmb id=“1″]

Явно става дума за времето, когато на мода било да горят жени на клада, защото били обвинявани във вещерство или поне в началото на това време (не можем да гарантираме за което).
Младо семейство се мести (от не знаем къде към не знаем къде) и по пътя си, те трябва да минат през гора. Още преди да влязат и вече започват бедите.
Вижте също – Категория ужас

Малкото бебе изчезва, след което козата започва да дава кръв вместо мляко, по-всички личи че дяволът се навърта наоколо и си няма друга работа. Кои обаче може да е виновника за неговото присъствие? Дали някой го е предизвикал, дали някоя ядосана съседка не е искала да навреди на семейството или дори да пожелае комшийката и да бъде изгорена на клада.
Кози подскачат нагоре, надолу, всякакви луди крещят и се стрелят. Определено филм за хора над 21 годишна възраст.

По темата за вещерството се говори още от самото му създаване и не си правете илюзии, че това е само фантастика – било е реално. Има много доказателства за това, много книги, рисунки и прочие и едва ли е било напразно. Представяте ли си всички животи които са погубени по такъв жесток начин за нищо? Може би този филм, ще ви даде някаква по-ясна представа върху нещата случили се през тази епоха или може да е просто поредната фантастична измислица, ще прецените сами.

Благодарим ви за отделеното внимание. Ако статията ви е харесала, споделете я, това ни помага много.