Стенни конвектори – предимства и недостатъци

Като отчетем това, че съвременните жилища са все по-малки и разполагаме с все по-ограничена жилищна площ, не е изненада, че хората масово обръщат все по-голямо внимание на размерите на всеки един уред или мебел, които закупуват.

Ограниченото пространство се оказа голям плюс за производителите на стенни конвектори, които имат цял куп незаменими ценни качества. Както можете да видите на Klimatici.bg, едно от тези качества е способността им да останат почти незабележими в дома и да заемат незначителна площ.

Предимства на стенните конвектори

Стенните конвектори обикновено се произвеждат със стилен дизайн, който позволява да се слеят с интериора на всяко едно жилище. Важно е това, че те са предназначени не да се набиват на очи, а да остават незабелязани от вашето семейство и посетителите в дома ви.

Както споменахме още в началото, най-голямото предимство е, че на практика стенните конвектори не заемат почти никакво пространство. Те са съвсем тънки и плоски, наподобявайки панел.

Инсталират се изключително лесно на стената, като могат да се поставят зад дивана в хола, зад завесите под прозореца и на всяко едно друго място, което е толкова тясно и ограничено, че не бихте могли да поставите нищо друго.

Интересно е това, че една част от моделите стенни конвектори могат да се използват не само за отопление, но и за охлаждане. Това ги прави ценна и практична алтернатива на класическите климатици, още повече, че се предлагат на изключително ниска цена.

Недостатък на стенните конвектори

Макар да са почти перфектни, повечето модели стенни конвектори все пак са създадени само за отопление и по тази причина биват избягвани от някои клиенти.

Някои модели, обаче, наистина предлагат функция охлаждане, при това са изключително ефективни. Тези модели, обаче, са близки до цена с климатиците и тук всичко зависи вече от личното мнение на съответния потребител.

Тук говорим за високостенните вентилаторни конвектори, които дори изглеждат като климатици. Макар че са по-скъпи от стандартните конвектори, те имат едно предимство, а именно, че не изискват поставянето на външно тяло.

Това обаче отново си има един минус и той е, че обикновено имат вътрешно легенче, което трябва периодично да се излива в мивката, тъй като няма как иначе да се отведе кондензираната течност.