От днес стартира втората столична локация на автокино-фестивала на Kaufland

Над 30 прожекции на български филми очакват посетителите на Kaufland Крива река

 

Автокино месецът, посветен на българското кино, продължава с втора локация за град София – паркингът на централния хипермаркет Kaufland – Крива река (бул. „Е. Тотлебен“ 36). От днес посетителите ще могат да избират между 8 хитови български заглавия и 2 прожекции на ден в дните между четвъртък и неделя до края на месец юли. Инициативата стартира с нашумелия български филм на режисьора Мариан Вълев – „Чалга“. В допълнение на това, посетителите на тази локация ще могат да се възползват и от специална отстъпка от 10% на храна и напитки от разположения в непосредствена близост до автокиното кулинарния Quartal Station.

Сред заглавията, които ще бъдат прожектирани в рамките на кинофестивала, ще бъдат филми като „Васил“, „Изкуството да падаш“, „Шекспир като улично куче“, „Бай Иван 2“, „Игра на доверие“, „Смирен“ и „Murda Boyz: Махленска класа“. Специална фен среща с децата актьори Поли Иванова и Рая Георгиева ще се проведе на 8 юли (събота) в 21:00 ч.

Желаещите да присъстват могат да следят програмата и да закупят билетите си онлайн на www.avtokino.bg или на място в деня на прожекцията, като местата са ограничени до 50-60 автомобила за събитие. Всички заглавия на едномесечния автокино фестивал ще бъдат прожектирани на екран с големина 5м х 10м.

Автокино@Kaufland е инициатива на най-големия ритейлър в подкрепа на българското кино. Чрез нея компанията популяризира подбрани заглавия като увеличава достъпа на клиентите си до родното кино. Лятната кампия Автокино@Kaufland протича в периода 03.07 – 03.08 на две локации в София – Kaufland Горубляне и Kafland Крива река.