Нови филми – The Zookeeper’s Wife 2017 – Военен филм

нови филми

 

Не ни трябват нови филми за да знаем, колко ужасна е била войната за много хора.

В този филм, които е толкова много пъти описан, като „най-добре продаван“, „по истинска история“ и още други заглавия, става дума за началото на втората световна, когато Полша е окупирана от Германия. Няма да изпадаме в детайли за войната, самите ние не сме много добри в тях.

 

Колко още нови филми за едни и същи войни ще видим?

Нямаме нищо против това да се разказва какъв ужас са изпитвали хората и тези филми да се считат като предупреждение, но колко още уникални, „истински истории“ може да видим?

Знаем, че е имало милиони погубени и всеки може да има уникална история, но не стана ли вече малко банално?

Добре, стига с нашата досада, да видим за какво става дума във филмът.

Очевидно ще говорим за зоопарка в Полша.
Нови филми толкова смесени и странни не е имало скоро. Как са се сетили да свържат зоопарк и войната?
Бомбардировките унищожават всичко, включително и самият зоопарк. Мъжете са мобилизирани, а жените и децата – не се знае къде изпращат. Видяхте влака нали? Качени като чували с картофи, те пътуват към лагери или да помагат на ранени войници, нищо чудно дори на бойното поле.

Вижте също – Before the Flood – Преди наводнението 2016

Жената обаче има по-интересна история. Тя някак се спасява от хватката на войниците и този генерал я взима под крилото си с идеята тя да му е жена (това пък колко сме го виждали в нови филми). Тя естествено не е съгласна и изобщо не се държи както трябва. Упорства и защитава слабите, които някак си са попаднали под крилото и.

Нейните деца също са около нея, дори генерала взима и тях. Това вече е интересен обрат на историята. Да те кара да се замислиш – ако толкова не иска да живее с него, защо просто не го е убила?

Възможности много, начини много, ние само ще трябва да изчакаме филмът да излезе на екрана.