Нови филми – The Dark Tower – Черната кула 2017 Стивън Кинг

нови филми

Още нови филми от Стивън Кинг?

Готови ли сте за подобни ужаси? За жалост, този не ни изглежда толкова ужасяващ, затова сме го поставили под категория „приключенски“. Може повече да ви заинтригува начина на мислене на режисьора и изобщо самият сюжет от колкото да се уплашите. Явно не всички нови филми по романите на Стивън Кинг ще се окажат толкова зловещи и ужасяващи.

Какво да очакваме от този филм тогава?

Самият трейлър е доста интересен, но клишетата винаги се забелязват – момче, което е отишло да спасява света, но тук става дума и за друг свят. Да започнем с това, че момчето си представя всичко в главата под формата на сънища. Не сме виждали малко нови филми за сънищата, но такива, които да систематизират нещата по този начин няма. Всичко изглежда доста интересно и се случва по интересен начин. Как така момче, ще сънува унищожението на друг свят? Имат някаква връзка? Магия? Какво може да е толкова силно, че да накара дете да види едно мрачно бъдеще?Не всичко обаче е за хлапето естествено. Главният герой – стрелецът, които е изключително точен с тези два пистолета и ги зарежда с изумителна скорост също няма да ви разочарова. Той е като еволюирала форма на толкова много добри стрелци от киното, че определено, ще искате да го виждате да презарежда пистолетите. Продуцентите са го направили като магия.

Интересна история, интересен сюжет – малко нови филми с подобни характеристики.

Може и да ви се струва клиширан (или само на мен), но има няколко момента, които го разграничават от пълното клише:
– Защо момчето и как то има връзка с този друг свят?
– Защо точно се връщат обратно на земята?
– Какво цели главният злодей?
– Къде са другите стрелци?

Вижте също – Warrior’s gate – Портата на войните 2017

Четири въпроса, които ще бъдат отговорени само когато видим целият филм. Как мислите, дали това не е бащата на Deadshot от Отряд Самоубийци ?