Нови филми – iBoy – Интелигентното момче 2017

нови филми

 

Готови ли сте за нови филми за хора с подобрени умове?

Може да звучи доста шантаво, но в киното е имало много такива нови филми. Този далеч не е първият. Но пък има хубава история. Клишета или не, ако историята е хубава, значи и целият филм може да си заслужава.

Да започнем със силите които придобиват хората в нови филми.

Те могат да са всякакви – видяхме мравка, гущери, умници, какво ли още не. Тук ще става дума за контрол над технологията. Ще си кажете „С чип или нещо подобно, имплантиран в мозъка?“ – доста сте далеч.

Историята е за момче, което харесва своя съученичка. В същото време из града са плъзнали редица обири и грабежи и крадците са доста сериозни. Съвсем случайно те се озовават и в къщата на нашият главен герой и той ги вижда. Няма как да се оставят да бъдат разкрити, гръмват го в главата, но малки частици от куршума остават там. Точно тези частици му помагат мозъка му да се подобри.

Нови филми без любовна история?

Няма начин, дори тук имаме любовна история между двамата съученици. Макар, че момичето изглежда доста странно и някак си затворено в себе си, личи си че и двамата се харесват. Момчето което вече се е съвзело от шока на всички тези цифри и количество информация решава, че е време да намери хората които му причиниха това.
Не че ние можем да се оплакваме с такава дарба, но за какво първо ще я използвате? След като разбира кои са били извършителите на грабежите и този които го прострелва, решава да започне да си играе с тях. Поне това виждаме в трейлъра.

Това е мафия, нещата не стоят толкова елементарни колкото си мислим и те разбират кои е, хващат го, изтезават го и дори залавят неговата приятелка.

Вижте също – War for the planet of apes – 2017 Фантастика

Не ни трябват нови филми за да се сетим, че това ще стане. Винаги така става. Сега обаче е времето на въпроса – какво ще направи момчето, за да я спаси? Какви са ограниченията във възможностите на силите му и как мисли да ги използва?