Нови филми – Early Man – Ранният човек – Анимация, 2017

нови филми

 

Нови филми за древността?

Нещо такава, но погледнато по много странен начин. Всички в училище са ни учили, че след каменната ера идва бронзовата? Да, но никой не е казал как е било преминаването на ерите. Според създателя на тази уникална анимация, то е било в един миг! Племето от гората бива пленено от хората, които са много по-напред и дори ги използват за роби.

Ама това някакви нови филми за глупави хора ли са?

Нищо подобно, дори поучително! Определено сме сигурни, че накрая малкият човечец, ще победи, но нека да видим първо за какво става дума в целият филм! Малко племе от пещерни хора, живеещи в своята каменна ера, бива нападнато от хората от бронзовата ера. Съвсем спокойно, докато пещерняците си раздават копията един на друг, като че им е за първи път, от някъде излиза тази огромна машина (може и животно да е, видяха се някакви копита), която ги отвлича. За какво биха им били анимирани хора в нови филми? Е, вероятно за да копаят рудата, която е под земята. Един човек обаче, ще се опълчи на тази жестокост. Един човек, ще помогне на племето си и ще ги върне в каменната ера – това не звучи някак обещаващо.

Вижте също – Duck Duck Goose – Патка, патка, Гъска 2018

Как обаче едно човече, ще върне всички от крепостта? С голяма комедия и болка естествено. Ще пада, ще става, дори ще се съгласи да участва на арената, докато най-накрая не получи сделка за турнир. Ще трябва да се изпрати срещу отбор на бронзовите хора и да играе футбол срещу тях с неговото племе. Колко трудно е да научиш пещерняк да играе футбол? Филмчето определено си го бива, нещо наистина интересно, разчупващо, съвсем различно от всичките други нови филми с които ни заливат.