Нови филми – Don’t Breathe – Не дишай 2016

нови филми

 

Нови филми от ужасяващия жанр излизат рядко, но този определено е от съвсем друго ниво. Най-после да видим нещо, което наистина е различно като история, действие, развръзка. Дори само трейлъра си казва, че филмът трябва да се гледа.

[sgmb id=“1″]

Проблемни семейства има в много нови филми, този не е изключение. Явно момичетата имат проблеми с майка си, нищо чудно – и тя не изглежда чудесно. Причината естествено не е ясна, но двете сестри си обещават да избягат от майка си възможно най-скоро.
Как обаче, трябва да стане това, като нямат никакви пари? Голямата, ще обере слепец заедно със гаджето си момчето което я харесва. Още от тук започва да ми харесва.

Според думите на нейното гадже, този сляп дядка би трябвало да има около 300 хиляди долара, които биха били достатъчно за тях тримата, но не всичко изглежда толкова лесно. Вярно, дядката е сляп, но за времето през което е сляп явно е изградил някаква защитна система или виждане с тялото си (предполага се, че ще разберем повече за това във самият филм, както при всички нови филми) или нещо подобно.
Вижте също – The Neon Demon – Неоновият демон

Влизат с взлом в къщата, но нямат и представа какво ги очаква. Очевидно дядката може и да се самозащитава, дори убива гаджето на момичето. Чува всичко с ушите си и е точен. Двете заклещени деца, ще трябва да се измъкнат без да издават никакъв шум, докато този слепец укрепва къщата отвътре. Но трейлъра ни показва и нещо далеч по-интересно скрито в мазата – дали то не е виновно за очите му или да е някакъв лек за тях, още не знаем и както всички нови филми – ще трябва да почакаме.

Определено по-различна история от сега, нещо по-различно, по-раздвижващо света на филмите на ужасите. Вероятно много от вас се нуждаят, точно от подобен филм, точно толкова правдоподобен, колкото и шантав.

Благодарим ви, че прочетохте статията, не забравяйте да се абонирате и да я споделите из социалните мрежи.

[sgmb id=“1″]