Корона на главата? Не, всичко е в прическата!

Казват, че прическата на една жена е нейната корона. Няма дама, която да не иска безупречна визия и перфектен външен вид. Поддръжката на косата изисква определени грижи – наред с миенето, трябва да поне веднъж в седмицата да нанася маска, подходяща за типа коса, да прави масаж на скалпа, за да стимулира кръвообращението и не на последно място – да избере правилния сешоар.

И ако сега се чудите защо сешоара е толкова важен, ето причината. Само помислете, с какво третирате косата си всеки ден. Боядисваме я, слагаме пяна или гел за оформяне, използваме преса или маша….Всичко това води до увреждане на косъма. Ето защо изборът на качествен сешоар ще помогне да редуцирате тези всекидневни „вредители“.

Когато избирате уред, първо обърнете внимание на мощността му. Най – универсалният вариант е да бъде около 2000W, но ако предпочитате по – мощни модели, се насочете към такива от клас 2200 – 2400W.

Предвид косата ви, може избирате между няколко вида технологии – йодна, турмалинова, инфрачервена, порцеланова, керамична. От тях зависи разпределението на температурата по косъма и в основата му, загряването и изсушаването.

Бутонът за студен въздух е важен, за да оформите косата по – лесно и помага за фиксиране на прическата.

Приставките са също намаловажен елемент в избора на сешоар. Обърнете внимание с какви дифузери и накрайници разполага и дали те отговарят на вашия стил в прическите.

Помислете дали вашия сешоар не трябва да има няколко степени на контрол на струята и на температурата. Някои дами предпочитат много слабата струя за прецизно оформяне, докато за определени прически е много важно да се вкара силна струя въздух.

Изборът на сешоар е строго индивидуален за всеки. Но в магазина на Remington няма как да не ще намерите перфектния за вас модел.

А за завършен вид на прическата, добавете от аксесоарите за коса, които може да намерите в магазин Моник.