Как да изберем мъжки портфейл

 

 

Желаете ли да закупите мъжки портфейл? Изпитвате ли затруднение какъв модел да изберете, каква да бъде материята му, формата и размерите му? Преди да отидете в магазина е добре да си отговорите мислено на тези въпроси. Като материя има портфейли от плат и от кожа. Ако изберете от плат, някак ефектът няма да е много добър и представителен. Най-добре е да предпочетете кожен портфейл, тъй като той е символ на изтънченост и стил. Мъж, който вади кожен портфейл неимоверно всява повече респект от мъж, който плаща сметката с обикновено портмоне от плат. Особено ако портфейлът е от естествена кожа, тогава ефектът е поразителен. В този случай то ще бъде по-дълготрайно и няма да се напука бързо.

Добре е да се избере портфейл в черно, сиво или кафяво. Другите багри за мъжки портфейл някак не създават същия стил и респект. Ако портмонето е черно, то е подходящо за всякакъв аутфит. Мъжът може да е облечен в бяло, черно, зелено, синьо или кафяво, но портфейлът ще бъде стилен аксесоар към дадените дрехи. Колкото по-изчистен е даден модел портмоне, толкова по-стилен и класически изглежда той. Може порфейлът да има емблема на известна марка. Това е символ, че портмонето е висококачествено. В случай че изборът ви е портфейл в кафяво, тук не винаги е възможно да се постигне правилната комбинация между цветове и аксесоари, тъй като кафявото е по-претенциозен цвят и се допълва идеално с жълто, оранжево или бяло. Ситуацията със сиво кожено портмоне е еквивалентна на тази с кафявото на цвят портмоне. Сивият цвят е по-специфичен и не се допълва винаги с багрите на дрехите, които човек носи. Затова можем да стигнем до заключението, че черното кожено портмоне е най-доброто решение за всеки мъж, защото черното е универсален цвят.

По отношение на дизайна на мъжкото портмоне е добре то да бъде с по-изчистен, класически дизайн и да е подходящо както за по-специални, така и за ежедневни случаи. Портмонето от естествена кожа е класика в жанра и винаги ще бъде на мода. То се поддържа лесно с помощта на препарати за почистване на естествена кожа. Би било несериозно мъжкият портфейл да съдържа пайети или нитове за украса. Особено ако мъжът е успешен бизнесмен, лекар, адвокат, архитект и други отявлени професии, при които хората имат множество социални контакти и поддържането на добър имидж е от жизненоважно значение, портмонето от естествена кожа е един безценен аксесоар. Затова е добре да му се обърне внимание и да не се пестят пари, защото високото качество изисква малко повече средства. В случай че се избере кожено портмоне от изкуствена кожа, това ще е предпоставка за кратък срок на употреба, бързо напукване на кожата и трудна поддръжка в бъдеще. Затова естествената кожа трябва да бъде поставена на пиедестал и да бъде предпочетена. Мъжкият кожен портфейл от естествена кожа е най-практичният избор.

По отношение на големината на портмонето е добре да се вземе предвид факта какво ще бъде слагано в него – дали само пари (банкноти и монети) или и ключове, кредитни и дебитни карти, документи за колата и т.н. Ако в него ще се поставят доста неща, е добре портфейлът да бъде по-голям по размери и да има повече отделения, където да бъдат сложени отделно монетите, банкнотите, дебитните и кредитните карти. В случай че мъжът ще постави единствено пари в портмонето, то може да бъде и с по-малки размери. Важното е да съдържа достатъчно място, за да бъдат сложени желаните неща.

Портфейлът е ценен аксесоар от цялостния аутфит на мъжа. Както всяка дама е необходимо да има по една малка черна рокля в гардероба си, която да използва при специални случаи, така и всеки мъж е добре да носи стилно кожено портмоне от естествена кожа в себе си и когато плаща сметката с него ще изглежда по-изискан и атрактивен.