Започнаха снимките на игралния филм за ГУНДИ

„ГУНДИ – ЛЕГЕНДА ЗА ЛЮБОВТА“ ще проследи живота на великия български футболист Георги Аспарухов

В София започнаха снимките на най-новия български игрален филм, посветен на великия и обичан футболист от миналото, Георги Аспарухов – Гунди. Очакваният с огромен интерес проект ще проследи живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова – Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди загива в автомобилна катастрофа. Снимките на мащабната продукция ще продължат 2 месеца, а бюджетът му е близо 4 милиона лева, осигурени от частни инвеститори, както и от партньорите Sesame.bg, Захарни заводи и Puma.

Главната роля е поверена на талантливия актьор от Народен театър „Иван Вазов“ – Павел Иванов, който ще има нелеката и отговорна задача да влезе в обувките на избрания за „Футболист на столетието” в България Георги Аспарухов – Гунди. Младата Александра Свиленова пък ще се превъплъти в най-голямата любов и вдъхновение на Гунди, неговата съпруга Величка Маркова – Лита.

Нелеката задача да ни пренесат в 60-те и 70-те години ще имат режисьорът Димитър Димитров, двигателят и сценарист на проекта Емил Бонев, главният оператор Борис Славков и продуцентите Андрей Арнаудов и Иван Христов от „Междинна станция“, чиято задача е да сглобят най-добрия отбор от професионалисти. В това отношение важна помощ ще окаже и Станислав Ангелов – Пелето, който влиза в ролята на футболен консултант на продукцията.

„След близо 5 години усилена работа, проучване, дискусии и събиране на възможно най-добрия екип, днес сме на прага на осъществяването на мечтата наречена „Гунди – легенда за любовта“. Създадохме една машина на времето, задвижена от над 100 човека на терен и 59 актьора, които ще се включат в заснемането на продукцията, в която ще има много специални ефекти (CGI), дело на копродуцентите ни Immerse FX (Visual Effects Studio), доста каскади, кадри на пълни стадиони от птичи поглед, както и сцени от документалния материал, който сме събрали за живота на Георги Аспарухов.“, казват Иван Христов и Андрей Арнаудов по повод старта на снимките.

„Това е филм е за дръзновението и за любовта, като основна движеща сила и енергия за сбъдване на мечти. „Гунди – легенда за любовта“ ще покаже различни етапи от професионалния и личния живот на един велик българин, превърнал се в легенда, но платил с живота си за това. Филмът има за цел да увековечи този достоен човек, чиято история се надяваме да докосне повече хора и да послужи за вдъхновение.“, споделят още продуцентите на филма.

Премиерата на продукцията е планирана за началото на 2024 г., а още подробности около историята, снимките и актьорския състав на филма, очаквайте скоро.