Дали си струва да извикаме професионална фирма за монтаж на вана

 

Да имаш собствена вана в дома е привилегия, за която мнозина си мечтаят – и това е напълно разбираемо. Ваната е място в дома, където можете да снемете тревогите от деня и да изчистите не само тялото си, но и душата.

Но, за да не бъде тя източник на проблеми, а да е това, което ви дава свобода, ваната трябва да бъде правилно монтирана. Колкото и луксозна и специална да е тя за нас, все пак трябва да се съобразим със законите на природата и поведението на водата.

Как се монтира вана

При монтаж на вана има няколко неща, с които е добре да се съобразим, като спазването на правилата ще ни гарантира безпроблемна експлоатация и дългосрочно спокойствие. Първият избор, които трябва да направите е този съобразен с размера на вашата баня и мястото на отходните и водоснабдителните тръби.

Като правило в инженерството, колкото по-проста е една система, толкова по-малко неща има да се объркат, за това е добре да направите плана за водоснабдяване по-кратък. Ако става дума за нова баня и тепърва ви предстои да правите избори за позицията на вашите тръби, имате възможността да подготвите плана си съобразно мебелите на банята.

Ако монтирате вана във вече съществуваща баня е добре нейното позициониране да е възможно най-близко до водоснабдителните и отводнителни тръби, за да се минимизира риска от теч и утаяване на вода.

Ъгъл на тръбите

Като друго важно правило е нивото на ваната и отводните тръби, които премахват мръсната вода от банята. Истина е, че има всякакви модели вана, но на много от тях отводнителните тръби са ниско долу, спрямо останала част от тялото, ъгъла на тръбите отвеждащи водата в мръсния ви канал трябва да е под правилен ъгъл, за да се стича тя безпроблемно.

Това би могло да се спомогне с правилната нивелация на самата вана, като това може да стане сами след като банята вече е напълно завършена, плочките сложени и замазани. Правилната нивелация ще помогне за правилното оттичане на мръсната вода и ще предотврати утаяването на вода в самата вана.

Защо професионална фирма за монтаж на вана

Поради всички тези съображения и правила, е добре да извикате професионална ВиК фирма като MegaViK.com, за да си гарантирате спокойствие и безпроблемна експлоатация. Вместо вие сами да се занимавате с това, можете да наемете професионалистите от MegaViK.com, които са лицензирана фирма за ВиК инсталации.

Те могат да ви гарантират желаните резултати, за кратък период от време като ще ви спестят не само време, но и бъдещи ВиК проблеми. Можете да се консултирате с професионалистите безплатно и по всяко време.