Уникално авиационно филмово събитие даде началото на успешния полет на „Топ Гън: Маверик“ в родните кина

Тридесет и шест години след като Топ Гън предефинира екшън жанра, превърна Том Круз в световна суперзвезда и се настани трайно в попкултурата, най-дългоочакваното продължение в историята на киното – Топ Гън: Маверик влита в родните кина от днес, 26 май. Със спиращи дъха въздушни сцени и каскади, заснети с IMAX камери в реална среда и без намесата на компютърно генерирани ефекти, филмът ще отведе зрителите на изпълнено с адреналин свръхзвуково кинопреживяване, каквото само големият екран може да предложи.

Малцина избрани вече имаха възможност да „полетят в небето“ и да преживеят впечатляващото завръщане на Маверик за най-важната му и опасна мисия до момента. Вчера, 25 май, в неповторимата IMAX залата на Cinema City в Mall of Sofia се състоя първата за България и единствена по рода си в света премиера на Топ Гън: Маверик, на която ексклузивно присъстваха авиатори и хора от бранша. Атмосферата на събитието беше изцяло в култовия стил на Топ Гън, а възторжените и емоционални реакции в залата свидетелстват, че авторите на Топ Гън: Маверик, начело с неуморния Том Круз, който, в ролята си на продуцент и ментор на младите актьори, държи всички да летят в истински изтребители и сами да изпълняват сложните въздушни маневри, са направили настина достоен филм, който освен визуално и технически впечатляващ, докосва и сърцата. За уникалното преживяване допринесоха и специалните, персонализирани приветствия от Том Круз и бившия инструктор в Топ Гън и участник в продукцията на първия филм Дейв „Bio“ Баранек, който пожела на зрителите на чист български език „наздраве“ и да се насладят на полета.

Топ Гън: Маверик е поразяващо кинопреживяване, което ще допадне както на феновете на оригинала, така и на „новобранците“, които за първи път се запознават с Маверик.

Топ Гън: Маверик е в кината, IMAX и 4DX от днес, 26 май.