Нови филми – The Great Wall – Великата стена 2017

нови филми

 

Типичен пример за един от многото нови филми които си противоречат с реалността.

 

Нека първо да изясним едно главно нещо – не става дума в заглавието за „Великата Китайска стена“. Тук е написано просто великата стена. Казваме ви го, защото ако още не сте погледнали трейлъра, тогава не сте видели срещу какво се изправят войниците на стената.

Противоречив филм е, защото стената определено не е пазила от подобни същества. Истинската стена, която можете да посетите е с цел защита на северозападните граници на империята от нападения от други армии по цялата си дължина.

Тук обаче виждаме да хвърчат чудовища типични за нови филми.

Филмът е по-скоро изпълнение тип „Спарта“. Трейлъра за съжаление не ни дава директен поглед върху лицето на някое от съществата, но не бихме казали, че са гоблини или тролове. Дали няма да е нещо от китайската митология?

Историята от друга страна е доста проста, нетипично за нови филми.

Въпросният американец (на такъв прилича да играе във филма) търси нови земи, да изследва и види света и най-важното – да търгува. Много е вероятно по онова време целият Китай да е бил затворен за всякакви външни посетители.Пленяват главният герой, но явно настава времето да се защитават срещу тези същества. Всеки нормален би допуснал дори затворниците да се бият срещу такава напаст, защото всяка ръка би била полезна. Главният ни герой обаче има явно доста добри умения с лъка.

Включват го в битката и единственото което успяваме да видим до краят на трейлъра е неговото удивление какви са тези същества. Само ние ли не видяхме никъде този да се бие с някой? Разбира се, това е само трейлър и както при всички нови филми и тук виждаме само откъс от целият филм. Ще трябва да изчакате за да видите целият трейлър.

Вижте също –Power Rangers – Пауър Рейнджърс 2017

Интересни ще са ефектите. Има катапулти с огнени, стоманени топки, стрели напоени с отрова вероятно и още какви ли не приспособления да опазят стената.