Култовият „Елвис“ на Баз Лурман идва в HBO Max на 2 септември

Стийминг премиерата е малко повече от два месеца след триумфа по кината

 

Биографичната драма на номинирания за Оскар режисьор Баз Лурман „Елвис“, която покори сърцата на зрителите в глобален мащаб, ще бъде достъпна на стрийминг у нас в HBO Маx от 2-ри септември. Премиерата по телевизионния канал HBO е планирана за месец по-късно на 25 септември от 21:00 часа.

ТРЕЙЛЪР 

След излизането си по-рано тази година, филмът пожъна успех в очите на критика и зрителите и се превърна във втория най-касов музикален биографичен филм в световния боксофис с приходи от 271,5 милиона долара срещу бюджет от 85 милиона долара и с това постижение се нареди до „Бохемска рапсодия“ с Рами Малек от 2018 г. Актьорът Остин Бътлър получи изключителни отзиви за играта си, както и за смелостта и предизвикателството да изпее част от песните, включени във филма. Припомняме, че той получи 12 минутни овации за изпълнението си по време на световната премиера на филма на филмовия фестивал в Кан, което се случва рядко.

Лентата е епичен кино спектакъл с участието на Остин Бътлър и носителя на „Оскар“ Том Ханкс и разглежда живота и творчеството на Краля на рока през призмата на сложните взаимоотношения между Елвис (Бътлър) и енигматичния му мениджър полковник Том Паркър (Ханкс). Историята, разказана от Паркър, обхваща 20 години – от началото на кариерата на Елвис до безпрецедентният му успех на фона на променящата се култура и загубата на невинността в САЩ. Централна фигурна е и един от най-важните и влиятелни хора в живота на Елвис – Присила Пресли (Оливия Деджонг). 

В ролите виждаме Остин Бътлър, Том Ханкс, Хелън Томсън, Ричард Роксбърг, Оливия Деджонг.

Филмът е продукция на Warner Bros. Pictures и като всички филми на компанията излиза ексклузивно след кинопремиерата си в стрийминг платформата на Warmed Bros Discovery – HBO Max (www.hbomax.com).